TYGODNIOWY JADŁOSPIS

 

Poniedziałek 03.06

Kalafiorowa

Porcja rosołowa,  marchew,  seler, pietruszka ,pietruszka zielona, przecier szczawiowy, śmietana, mąka, sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie, cebula ziemniaki, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego)

 

Spaghetti z mięsem i makaronem, ogórek świeży; kompot

Makaron spaghetti, mięso z indyka, smalec, cebula, przecier pomidorowy, pieprz, sól, czosnek, bazylia, papryka czerwona, mąka, ogórek, mieszanka owocowa mrożona, miód

 

Wtorek 04.06

Kartoflanka

Porcja rosołowa, marchew, seler, pietruszka, pietruszka zielona, cebula, boczek wędzony, zacierki, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego)

 

Stek wieprzowy z cebulką, marchewka zasmażana; woda z cytryną

Łopatka wieprzowa, pieprz, sól, olej, mąka, marchewka - produkt mrożony; woda, sok z cytryny

 

Środa 05.06

Barszcz ukraiński

Porcja rosołowa, marchew, seler, pietruszka, pietruszka zielona, koncentrat pomidorowy, śmietana, ryż, cebula, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego) , sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

 

Pieczeń ze schabu, kasza, sałatka z ogórków; woda z cytryną

Schab, cebula, sól, pieprz, papryka, czosnek, mąka, ogórek, kwasek cytrynowy, cukier, kasza ; mieszanka owocowa mrożona, miód, woda; woda, cytryna

 

Czwartek 06.06

Krupnik

Porcja rosołowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, pietruszka zielona, kasza, cebula, ziele angielskie, sól, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego)

 

Kiełbasa pieczona, sałata ze śmietaną, ziemniaki; kompot

Kiełbasa wieprzowa 90% mięsa, cebula, olej, sałata świeża, śmietana, cukier, kwasek cytrynowy; ziemniaki; mieszanka owocowa mrożona

 

Piątek 07.06

Fasolowa

Porcja rosołowa,  marchew,  seler, pietruszka ,pietruszka zielona, przecier szczawiowy, śmietana, mąka, sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie, cebula ziemniaki, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego

 

Makaron z truskawkami i śmietaną, woda z cytryną

Makaron świderki, truskawki, śmietana, cukier, woda, cytryna

 

wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.


Ceny obiadów:

Wrzesień - 15 obiadów = 60 zł

Październik - 23 obiady = 92 zł

Listopad - 20 obiadów = 80 zł

Grudzień - 15 obiadów = 60 zł

Styczeń - 21 obiadów = 84 zł

Luty - 10 obiadów = 40 zł

Marzec - 21 obiadów = 84 zł

Kwiecień - 15 obiadów = 60 zl

Maj - 17 obiadów = 68 zł

Czerwiec - 10 obiadów = 40 zł


Dyrektor ZKPiG nr 33 w Gdańsku zawiadamia, iż od 1 stycznia 2017 roku jedyną drogą dokonywanie płatności za obiady jest wpłata na konto bankowe nr:

Bank Pekao

77 1240 1268 1111 0010 3848 8897

Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia

Opłaty należy dokonać z góry do 10 każdego miesiąca.

Potwierdzenie wpłaty proszę dostarczyć intendentowi szkoły do 10-go każdego miesiąca lub przesłać w pliku PDF na e-mail szkoły gim21gda@interia.pl

Zgłoszenie nieobecności

  • w przypadku nieobecności, korzystającemu z posiłków przysługuje zwrot opłaty za dni nieobecności, pod warunkiem zgłoszenia tej nieobecności najpóźniej do godziny 9.00 danego dnia roboczego na drugi dzień roboczypod numerem telefonu: 58 5571541 lub osobiście w pokoju  intendenta
  • odliczeń i korekt w wysokości wpłat dokonuje wyłącznie intendent, odwołania obiadu może dokonać rodzic lub dziecko
  • informacja o rezygnacji z posiłków powinna zawierać datę początku i zakończenia nieobecności rezygnacji z  posiłków,
  • zwrotu należności za posiłki dokonuje się w formie odpisu należności w następnym miesiącu po wcześniejszym uzgodnieniu kwoty
  • w przypadku braku zgłoszenia nieobecności ucznia na obiedzie posiłek zostanie dla niego przygotowany i nie będzie możliwości zwrotu należności za ten obiad.
  • złożenie rezygnacji w przypadku zaprzestania korzystania z obiadów (do 10 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc rezygnacji)