TYGODNIOWY JADŁOSPIS

Poniedziałek 10.09

Pomidorowa z makaronem

Porcja rosołowa, marchew, seler, pietruszka, pietruszka zielona, koncentrat pomidorowy, śmietana ,makaron, cebula, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego) , sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Jajko sadzone, mizeria, ziemniaki; kompot

jajka, ogórek świeży, śmietana, sól, pieprz, ziemniaki; mieszanka owocowa mrożona, miód

Wtorek 11.09

Szczawiowa

Porcja rosołowa, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, przecier szczawiowy, ziemniaki, śmietana, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego) , mąka, sól, liść laurowy, ziele angielskie, cukier

Kotlet z kurczaka, marchewka z groszkiem, ziemniaki; woda z cytryną

pierś z kurczaka, jajka, bułka tarta, sól, pieprz, olej; marchewka z groszkiem- produkt mrożony, ziemniaki ; woda z sokiem z cytryny

 

Środa 12.09

Ogórkowa    

Porcja rosołowa,  marchew,  seler, pietruszka ,pietruszka zielona, przecier szczawiowy, śmietana, mąka, sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie, cebula ziemniaki, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego),

 

Gulasz, surówka z buraków, ziemniaki; kompot

Szynka wieprzowa, smalec, papryka, pieprz, czosnek, sól, mąka, cebula, buraki, kwasek cytrynowy, cukier; ziemniaki; mieszanka owocowa mrożona, miód, woda

 

Czwartek 13.09

Kalafiorowa

Porcja rosołowa,  marchew,  seler, pietruszka ,pietruszka zielona, przecier szczawiowy, śmietana, mąka, sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie, cebula ziemniaki, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego),

Makaron z kapustą i mięsem; herbata; jabłko

Makaron świderki, kapusta kiszona, cebula, kapusta, mięso, smalec, pieprz, sól; jabłko; herbata słodzona miodem

 

Piątek 14.09

Fasolowa 

Porcja rosołowa, ziemniaki, marchew, seler*, pietruszka, fasola, cebula, boczek wędzony, sól, czosnek, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, kiełbasa, warzywko (warzywa suszone- w tym seler; zawiera gorczycę; gluten ; sól z obniżoną zawartością sodu; cukier; ekstrakty drożdżowe;  kurkuma; pieprz czarny; hydrolizat białka roślinnego ) 

Ryba w cieście, surówka wielowarzywna, ziemniaki; kompot

Filet z morszczuka (mrożony); mąka kukurydziana, sól,, woda, jajka, olej, , pieprz; kapusta, marchew, papryka, sól, cukier, kwasek, ziemniaki, ziemniaki; mieszanka owocowa mrożona, miód, woda

 

wykaz substancji lub produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 R. W SPRAWIE PRZEKAZYWANIA KONSUMENTOM INFORMACJI NA TEMAT ŻYWNOŚCI.

 

Dyrektor ZKPiG nr 33 w Gdańsku zawiadamia, iż od 1 stycznia 2017 roku jedyną drogą dokonywanie płatności za obiady jest wpłata na konto bankowe nr:

Bank Pekao

77 1240 1268 1111 0010 3848 8897

Tytułem: opłata za obiady/miesiąc/imię i nazwisko ucznia

Opłaty należy dokonać z góry do 10 każdego miesiąca.

Potwierdzenie wpłaty proszę dostarczyć intendentowi szkoły do 10-go każdego miesiąca lub przesłać w pliku PDF na e-mail szkoły gim21gda@interia.pl

Zgłoszenie nieobecności

  • w przypadku nieobecności, korzystającemu z posiłków przysługuje zwrot opłaty za dni nieobecności, pod warunkiem zgłoszenia tej nieobecności najpóźniej do godziny 9.00 danego dnia roboczego na drugi dzień roboczy pod numerem telefonu: 58 5571541 lub osobiście w pokoju  intendenta
  • odliczeń i korekt w wysokości wpłat dokonuje wyłącznie intendent, odwołania obiadu może dokonać rodzic lub dziecko
  • informacja o rezygnacji z posiłków powinna zawierać datę początku i zakończenia nieobecności rezygnacji z  posiłków,
  • zwrotu należności za posiłki dokonuje się w formie odpisu należności w następnym miesiącu po wcześniejszym uzgodnieniu kwoty
  • w przypadku braku zgłoszenia nieobecności ucznia na obiedzie posiłek zostanie dla niego przygotowany i nie będzie możliwości zwrotu należności za ten obiad.
  • złożenie rezygnacji w przypadku zaprzestania korzystania z obiadów (do 10 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc rezygnacji)